Stopzetting activiteiten Paardtherapie Hier en Nu

04


Ik ben een tweetalige dame geboren in 1965 in Wallonië. Sinds 1994 woon ik in Limburg.

In 1986 studeerde ik af als verpleegster A1.

Beroepservaring deed ik op in Zwitserland en in België (Wallonië en Vlaanderen).

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik acht jaar was. Maar in traditionele maneges heb ik me nooit thuis gevoeld. Daarom ging ik op zoek naar andere manieren om met paarden om te gaan.

Ik ben vooral geïnspireerd door natural horsemanship, dat zich baseert op respect en vertrouwen tussen mens en dier. Er wordt gecommuniceerd via de zintuigen, door te luisteren, te kijken en te voelen. Bij natural horsemanship wordt geen gebruik gemaakt van bit, sporen of hoefijzers. Ook bij het therapeutisch werken probeer ik de mensen zo veel mogelijk te laten luisteren naar het paard en te laten zien en voelen wat het dier aangeeft.

In 2012 nam ik de beslissing om van mijn hobby mijn beroep te maken met steun van mijn man Tony.

Ik volgde een opleiding hippotherapie bij Anthe-Anthesis in Wallonië. Deze opleiding wordt door de FFE* (zusterorganisatie van de LRV* in Vlaanderen) erkend. Ik haalde ook het diploma van de opleiding Ethologie niveau 1 en 2. Ethologie vergroot je kennis over het gedrag van dieren.

Inmiddels heb ik al enkele jaren ervaring als hippotherapeute. Ik doe het werk heel graag. Ik geniet er enorm van om mensen te zien groeien dankzij de omgang met paarden.

• FFE: fédération francophone d'équitation
• LRV: landelijke rijvereniging