Jacqueline Fraiture

04


Ik ben een tweetalige dame geboren in 1965 in Wallonië. Sinds 1994 woon ik in Limburg.

In 1986 studeerde ik af als verpleegster A1.

Beroepservaring deed ik op in Zwitserland en in België (Wallonië en Vlaanderen).

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik acht jaar was. Maar in traditionele maneges heb ik me nooit thuis gevoeld. Daarom ging ik op zoek naar andere manieren om met paarden om te gaan.

Ik ben vooral geïnspireerd door natural horsemanship, dat zich baseert op respect en vertrouwen tussen mens en dier. Er wordt gecommuniceerd via de zintuigen, door te luisteren, te kijken en te voelen. Bij natural horsemanship wordt geen gebruik gemaakt van bit, sporen of hoefijzers. Ook bij het therapeutisch werken probeer ik de mensen zo veel mogelijk te laten luisteren naar het paard en te laten zien en voelen wat het dier aangeeft.

In 2012 nam ik de beslissing om van mijn hobby mijn beroep te maken met steun van mijn man Tony.

Ik volgde een opleiding hippotherapie bij Anthe-Anthesis in Wallonië. Deze opleiding wordt door de FFE* (zusterorganisatie van de LRV* in Vlaanderen) erkend. Ik haalde ook het diploma van de opleiding Ethologie niveau 1 en 2. Ethologie vergroot je kennis over het gedrag van dieren.

Inmiddels heb ik al enkele jaren ervaring als hippotherapeute. Ik doe het werk heel graag. Ik geniet er enorm van om mensen te zien groeien dankzij de omgang met paarden.

• FFE: fédération francophone d'équitation
• LRV: landelijke rijvereniging

Zoë

Zoë

Zoë is al meer dan drie jaar actief bij ons en is helemaal opengebloeid in de nabijheid van paarden.
Zij helpt mij bij de sessies, evenementen, verjaardagsfeesten,...
Is zelf actief bij IJslanders paarden in Maastricht
Zoë reed reeds paard voordat ze kon stappen
Heeft ervaring met mensen jong en oud met autismespectrum
Volgt opleiding in Natural Horsemanship bij Joke Spaas ( coaching horsmanship)

Hoeve Hier en Nu is de plek waar ik mijn rust kan vinden en ik ben er bijna elk vrij moment. Ik heb er al zoveel geleerd, maar op een leuke manier! Ik geef ook les, waardoor ik steeds meer ervaring krijg met mensen met een beperking en ik zelf ook steeds meer durf.

Onze paarden

De paarden van Hoeve hier en nu zijn zorgvuldig geselecteerd op karakter en betrouwbaarheid en getraind op omgang met personen met een beperking. Ze zijn geduldig en respectvol en stellen groot vertrouwen in hun partner, de mens.

Kom je voor het eerst op Hoeve hier en nu, dan maak je tijdens een rondleiding kennis met onze vier paarden. Meestal voel je al snel vanzelf een klik met het paard dat het beste bij jou past.

Astro

astro


Astro is geboren in 2009. Wij kregen hem in de zomer van 2014. Hij heeft een boontje voor Caresse. Word je zijn kameraad, dan is hij heel braaf voor jou. Het is een Tinker of Irish cob, een ras door de zigeuners gebruikt om de huifkar te trekken. Astro heeft een grijs-witte vacht en veel behang op de benen. Hij doet denken aan een Barbie-paard. Hij is klein en toch sterk. Alle volwassenen kunnen erop. Hij trekt graag met jou alleen het bos of ons dorp in.

Caresse

paardinwei300


Caresse, geboren in 2003, is een merrie Haflinger, een ras afkomstig uit Oostenrijk. Ze kwam bij ons in 2007. Caresse is gehoorzaam en hoeft weinig gestimuleerd te worden om te doen wat van haar verwacht wordt. Ze is een rustig, introvert paard dat we kunnen vertrouwen onder het zadel. We leiden haar aan de lange teugels, of we stappen naast haar. Met haar rondingen en kleine maat is ze een echte knuffelbeer.

 

Fientje

fientje1


Fientje, een pony merrie, is geboren in 2004 en heeft al aan meerdere dressuur- en springwedstrijden deelgenomen. Toen Astro in 2014 bij ons op de hoeve kwam was hij al snel vriendje met Caresse en konden we niet anders dan een vriendin voor Ulysse te zoeken. En het lijkt een goede keuze want na een dag waren beide al samen aan het eten en spelen. Fientje is een troetelpaard voor personen met een klein gestalte of rolstoelgebruikers. En kleine kinderen mogen op haar rug leren paardrijden. Met Fientje beleven we leuke momenten, zeker op het paardenkamp.Ulysse

ulysse4 1


Ulysse is een ruin geboren in 2007 en kwam bij ons in 2009. Het is een kruising tussen een moeder Haflinger en een vader Criollo (Argentijns paard). Zijn blik straalt zachtheid uit. Maar laat je niet bij de neus nemen: hij is speels en soms zelfs ondeugend. Hij toont zijn emoties via lichaamsstaal en is mede daardoor geschikt voor mensen die meer dialoog met het paard wensen. Hij is altijd curieus en leert snel. Hij staat niet te trappelen om bereden te worden zonder zadel. Ulysse is liever lui dan moe: op de piste heeft hij een trage stap, draf en galop. Bij voorkeur sjokt hij gewoon achter Caresse of de mens aan.


Waar

  • Hippotherapie Hier en Nu
    Daalstraat 26 - 3740 Bilzen (Rosmeer)
  • tegenover Brasserie Ons Gedacht