Qui est Jacqueline Fraiture

04Une dame bilingue d’origine de Wallonie et née en 1965. J’habite dans le Limbourg depuis 1994.

En 1986, j’ai obtenu mon diplôme d’infirmière graduée.

Pendant ma carrière professionnelle, j’ai travaillé dans des services différents, en Suisse comme en Belgique (Wallonie et Flandres).

J’ai commencé à monter à cheval à l’âge de huit ans. Je ne me suis jamais sentie à l’aise dans l’ambiance des manèges traditionnaux. J’ai découvert bien plus tard une autre manière d’approcher les chevaux.

Je me suis principalement inspirée du horsemanship, basé sur le respect et la confiance aussi bien de l’homme que de l’animal. les caractéristiques de cette méthode est l’absence de mors, éperons et fers à cheval. Même pour les groupes thérapeutiques, j’essaye autant que possible de les plonger dans le monde du cheval et de l’ »écouter ».

En 2012, j’ai décidé de faire de mon hobby ma profession, ceci avec la complicité de mon mari, Tony.

J’ai suivi une formation d’hippothérapeute auprès d’Anthe-Anthesis en Wallonie. Cette formation est soutenue par la FFE. En plus, j’ai obtenu le niveau 1 et 2 de la formation en Ethologie

Comme hippotherapeute et infirmière, je dispose d’une large connaissance des gens et des chevaux. jacq 3962

Qigong est mon hobby que j’exerce à Maastricht chez dewittekraanvogel. C’est un excellent complément sensoriel et pour travailler avec l’énergie des humains et des animaux.

  • FFE: fédération francophone d'équitation
  • LRV: landelijke rijvereniging

 

Zoë

Zoë

Zoë is al meer dan drie jaar actief bij ons en is helemaal opengebloeid in de nabijheid van paarden.
Zij helpt mij bij de sessies, evenementen, verjaardagsfeesten,...
Is zelf actief bij IJslanders paarden in Maastricht
Zoë reed reeds paard voordat ze kon stappen
Heeft ervaring met mensen jong en oud met autismespectrum
Volgt opleiding in Natural Horsemanship bij Joke Spaas ( coaching horsmanship)

Hoeve Hier en Nu is de plek waar ik mijn rust kan vinden en ik ben er bijna elk vrij moment. Ik heb er al zoveel geleerd, maar op een leuke manier! Ik geef ook les, waardoor ik steeds meer ervaring krijg met mensen met een beperking en ik zelf ook steeds meer durf.

Onze paarden

De paarden van Hoeve hier en nu zijn zorgvuldig geselecteerd op karakter en betrouwbaarheid en getraind op omgang met personen met een beperking. Ze zijn geduldig en respectvol en stellen groot vertrouwen in hun partner, de mens.

Kom je voor het eerst op Hoeve hier en nu, dan maak je tijdens een rondleiding kennis met onze vier paarden. Meestal voel je al snel vanzelf een klik met het paard dat het beste bij jou past.

Astro

astro


Astro is geboren in 2009. Wij kregen hem in de zomer van 2014. Hij heeft een boontje voor Caresse. Word je zijn kameraad, dan is hij heel braaf voor jou. Het is een Tinker of Irish cob, een ras door de zigeuners gebruikt om de huifkar te trekken. Astro heeft een grijs-witte vacht en veel behang op de benen. Hij doet denken aan een Barbie-paard. Hij is klein en toch sterk. Alle volwassenen kunnen erop. Hij trekt graag met jou alleen het bos of ons dorp in.

Plus d'articles...

  • L'hippothérapie Ici et Maintenant
    Daalstraat 26 - 3740 Bilzen (Rosmeer)
  • A 18km au nord de Visé et 30km de Liège
    face Brasserie Ons Gedacht